Många har en längtan efter att få tala och reflektera kring livets och trons stora och små frågor. I en samtalsgrupp kan du göra just det.

En samtalsgrupp kan vara ett sätt att tillsammans med andra ställa frågor, söka svar och hitta nya tankegångar. Att dela med sig av och lyssna till varandras tankar och erfarenheter kan vara oerhört utvecklande. I Norrmalmskyrkan har vi olika samtalsgrupper, dels på olika teman och dels mer allmänna.

Aktuella grupper/teman

Onsdagar-Mitt i vimlet

Under vintern och våren fortsätter vi med  “Mitt i vimlet” på onsdagar. 28/1 blir vår första träff under 2015. Vi firar en enkel nattvardsandakt som följs av kvällsmat. Vissa onsdagar blir det dessutom samtalskväll alternativt föreläsning efter maten. Det går bra att komma till valda delar av kvällen. Kom till det du vill och kan!

17.30-18.15 Enkel nattvardsandakt
18.15-19.00 Kvällsmat, kostnad 40kr/vuxen, 30kr/student, 20kr/barn, 100kr/familj.
19.00-21.00 Samtalskväll alternativt föreläsning (se särskilda annonser).

Vill du hjälpa till med maten så får du gärna höra av dig till Elisabet!

After work för unga vuxna

Kan 2000 år gamla texter säga något om vårt liv och samhället i dag? I After Work tar vi reda på just detta.Varje gång kör vi ett tema, till exempel : Spelar det någon roll vad och om vi tror? Kärlek, Död, Förlåtelse- och samtalar kring detta utifrån en bibeltext. Vi avslutar med att be tillsammans. En grupp för dig som är nyfiken och vill veta mera. Vi ses varannan torsdag kl.18:30. Kontakta Elisabet Ravelojaona om du är intresserad, elisabet@norrmalmskyrkan.se

Samtalsgrupp pågår

För dig som regelbundet vill mötas och fundera kring vad tron kan betyda i din vardag. Vi startar i en Bibeltext och ser var den landar i våra liv och våra erfarenheter. Alla är välkomna, oavsett förkunskaper och trosbakgrund. Vi möts varannan onsdagkväll – välkommen!

Kontaktperson: Elisabet Ravelojaona elisabet@norrmalmskyrkan.se

Finns det något du är intresserad av att prata om?

Kanske har du och några vänner lust att starta en samtalsgrupp? Hör av er till Stefan och berätta – kanske kan vi hjälpa er att komma igång och med att få en samtalsledare.

Föreläsningar på onsdagar

4 MARS KL.19:00

Per-Åke Lindestad, halsläkare och röstforskare
Tonerna bara kommer – men varifrån?

Välkommen till en kväll om röstens ursprung och funktion. Per-Åke Lindestad, halsläkare och röstforskare har föreläst världen runt om människorösten, och nu är det vår tur att få lyssna till honom på hemmaplan. Per-Åke är dessutom körsångare i Norrmalmskyrkan, och vi vågar utlova en spännande och inspirerande kväll.

Programmet vänder sig till alla som vill veta mer om rösten, och vi hoppas förstås att många av våra körsångare tar tillfället att förkovra sig i detta intressanta.

25 MARS KL.19:00

Agneta Lagercrantz

Agneta Lagercrantz, journalist och författare.
”Faran med att hacka på sig själv”

Har du en sträng inre kritiker? Brukar du känna dig otillräcklig – och tycka att det är ditt fel?  Självmedkänsla är ett nytt förhållningssätt, ett forskningsområde och en utövning. Kan vi hitta en mer förlåtande attityd till oss själva och vår tillkortakommanden?

Föreläsning med Agneta Lagercrantz, journalist och författare till nyutgivna boken:
”Självmedkänsla – hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra”.
Ansvarig för kvällarna är pastor Elisabet Ravelojaona.

Foto: Madeleine Stenlund, Mediakurser

22 APRIL KL.19:00

Rikard RoittoRikard Roitto, pastor och doktor i Nya Testamentet
”Nationalism och Bibeln”

I en tid då nationalistiska strömningar växer sig allt starkare finns det all anledning att fördjupa sig i ämnet.
Hur ser vår egen historia ut och hur ska vi förstå och tolka vår samtid?
Rikard Roitto, pastor i Equmeniakyrkan, doktor i Nya Testamentet och lektor vid Teologiska högskolan i Stockholm guidar oss genom Bibeln.