2016 års Martin Luther King-pris

Välkomna till prisceremoni för Martin Luther King-priset 2016. 18 januari 19.00.

2016 års Martin Luther King-pris går till Malena Ernman, operasångerska och framträdande debattör.

Malena Ernman valdes med följande motivering: ”2016 års Martin Luther King pris går till Malena Ernman för hennes outtröttliga engagemang för alla människors lika värde. Som orädd debattör tar hon stora risker genom ett uthålligt arbete på sociala medier. Hon tvekar inte att agera på orättvisor och rasism. Hennes engagemang för solidaritet på scen liksom i vardagen inspirerar och visar på civilkurage i Martin Luther Kings anda”.

Prisutdelningen hålls i Norrmalmskyrkan, Stockholm, måndagen den 18 januari klockan 19.00. Prisceremonin innehåller förutom tal även sång och musik och avslutas med fika. Mer information om artisterna som uppträder kommer.

Equmeniakyrkan, Kristna Fredsrörelsen och Sveriges kristna råd står bakom priset som delas ut varje år på Martin Luther King-dagen (tredje måndagen i januari).

Martin Luther King-priset har delats ut till enskilda personer sedan 2005. Ett pris i Martin Luther Kings anda är ett sätt att fira hans arv för hopp och försoning. Det är ett sätt att se till att Martin Luther Kings anda lever vidare och ett sätt att fira de tidlösa värderingar som han kämpade för. Det har påmint om livet och arvet av en man som lärde oss genom sitt exempel – mod, sanning, rättvisa, medkänsla, värdighet, ödmjukhet och tjänst.

Välkomna till prisceremoni för Martin Luther King-priset 2016.

Martin Luther King priset 2016