Kyrkorna på Pride

Kyrkorna på Pride är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, Svenska kyrkans unga, EKHO, Sensus och Bilda, och erbjuder ett omfattande program under prideveckan.

Klicka här för att se hela programmet för Kyrkorna på Pride 29 juli-7 augusti.

I Norrmalmskyrkan händer detta:

Tisdag 3 augusti
19.00 Lovsång under regnbågen – en queerinkluderande lovsångskväll
Vi fyller kyrkan med lovsång, queerteologi och gemenskap
Medverkande: José Poleon-Henry, Rainbow Gospel, Sabina Lilja, Sara Brannäs, Stefan Albinsson m.fl.
Arr. Norrmalmskyrkan och EKHO Stockholm

Onsdag 4 augusti
9.30 Morgonmässa
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Att vara trans och kristen” Pastor Eva Larsen m.fl.

10-12 Seminarium: ”Att vara trans och kristen”
En personlig berättelse om att vara transperson i församlingsmiljö. Vi delar erfarenheter och tankar om hur Equmeniakyrkan kan vara en inkluderande och trygg plats för transpersoner. Vi utgår från den nyutgivna boken ’En enda kropp’. Fika serveras.
Medverkande: Emanuel Johansson, författare, Oliver Jähnke, YouTuber, Jenny Dobers, kyrkoledare i Equmeniakyrkan.
Arrangör: Norrmalmskyrkan, EKHO Stockholm, Bilda Öst, Universitetskyrkan samt lokala församlingar i Equmeniakyrkan Stockholm

Torsdag 5 augusti
9.30 Morgonmässa
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Equmeniakyrkan – ett hem för hbtq+personer” Pastor Eva Larsen m.fl.

10-12 Seminarium: ”Equmeniakyrkan – ett hem för hbtq+personer”
På Pride förra året påbörjades ett samtal som nu får en uppföljare. Du är välkommen även om du inte var med då. Vi anknyter till den nyutgivna boken ’En enda kropp’ och samtalar om hur våra församlingar kan vara en trygg plats för HBTQI+ personer. Fika serveras.
Medverkande: Amy Karlsson, styrelseledamot i EKHO-Stockholm, Maria Fässberg Norrhall, pastor i S:t Jakobs kyrka, Göteborg, Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan Stockholm m.fl.