Martin Luther King-dagen

Martin Luther King-dagen

Utdelning av Martin Luther King-priset till 2019 år pristagare Domino Kai.
Prisceremoni: 21 januari 19.00 i Norrmalmskyrkan. Välkommen!

Juryns motivering lyder:
”Romernas långa historia i Sverige kantas av kampen för ett värdigt liv och lika rättigheter. Domino Kai har genom praktiskt arbete och opinionsbildning gett röst åt en grupp som alla pratar om men som sällan blir lyssnad på. I sann Martin Luther King-anda är han en brinnande folkbildare, brobyggare och inspiratör som steg för steg gör världen bättre genom goda idéer, mycket arbete och stort hjärta.”

Prisutdelningen sker 21 januari kl. 19.00 i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Platsen där Martin Luther King själv predikade i samband med att han mottog Nobels fredspris.

– Jag är fantastiskt glad över att ha fått Martin Luther King-priset. Jag har egentligen inga ord som beskriver vilken glädje detta är och hur viktigt detta är, säger Domino Kai.

Priset har delats ut varje år sedan 2005 till en person med tydlig koppling till Sverige som verkat i Martin Luther Kings anda. Tidigare pristagare har bland annat varit Fatemeh Khavari (2018), Martin Schibbye (2017) och Malena Ernman (2016).

Bakom priset står Sveriges kristna råd, Equmeniakyrkan och Kristna Fredsrörelsen. Priset är verifierat och godkänt av Martin Luther Kings efterlevande.