Program för daglediga våren 2019

Seniorföreningen inbjuder till öppna träffar varannan
tisdag 12.30, alltid med intressanta gäster.

22 JANUARI KL. 12.30
Denis Mukwege – 2018 års fredspristagare
Vi lyssnar till Berthil Åkerlund, journalist med Afrika som specialitet. Han har följt Denis Mukwage, såväl i Afrika som i Sverige och är skribent bakom boken Denis Mukwege – en levnadsberättelse om ett dramatiskt liv som läkare på Panzisjukhuset för kvinnor i Bukawi, Kongo.

5 FEBRUARI KL. 12.30
Kristen i Japan
Eva Larsen är pastor i Norrmalmskyrkan. Hon är uppväxt i Japan och har idag färska erfarenheter från ett uppdrag inom Equmeniakyrkans systerkyrkor i landet.
Seniorföreningens årsmöte äger rum före samlingen, kl. 12.00.

19 FEBRUARI KL. 12.30
Älskade terrorist
Anna Sundberg, författare till boken Älskade terrorist, tillbringade 16 år bland militanta islamister i Sverige, Tjetjenien och Syrien. I ett samtal med Ragni Lantz berättar hon om sina upplevelser under dessa år. Ragni är journalist i kristen press i Sverige och har erfarenhet från frihetskampen i USA på 60-talet.

5 MARS KL. 12.30
En levnadshistoria
Lemm Proos – med rötter i Estland, läkare i Sverige och Kongo samt associerad forskare vid Uppsala Universitet – delar med sig av sitt liv.

19 MARS KL. 12.30
Mänskliga möten på livets resa
Musikdirektör Roland Forsberg berättar om människor han mött under 50 år. Roland står bakom en rik musikalisk produktion i samarbete med kända musiker och textförfattare.

2 APRIL KL. 12.30
Fryshuset i fokus
Dagens besökare kommer från Fryshuset och berättar om den viktiga och omfattande verksamhet som de bedriver på flera håll.

16 APRIL KL. 12.30
”Följ med” till Namibia och Botswana
Lars Olof Johansson är en prisbelönad naturfotograf och mycket uppskattad skribent i flera skandinaviska såväl som europeiska tidskrifter. Han bjuder oss i ord och bild ett rikt och spännande naturprogram från Namibias röda öknar och Botswanas djurrika floddeltan.

14 MAJ KL. 12.30
Vårfestligt med lunch
Lotta och Per-Åke Lindestad svarar för ett vårligt trivselprogram i tal och sång.
Lunch serveras 60 kr.

Till de fasta inslagen hör, förutom dagens gäst/gäster,
servering (30 kr), sång för och med varandra,
kort andakt och god gemenskap.
Alla är varmt välkomna!