Regionsmöte för Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan-loggaDen 9 november hålls regionalt rådslag för Equmeniakyrkans Stockholmsregion. Regionsmötet, som äger rum i Norrmalmskyrkan, börjar kl. 10.00 och har fått temat ”Förnyelse, utveckling och växt”. Detta är en dag för alla som vill ha inspiration och nya idéer, som vill vara med och påverka, och som samtidigt vill få en uppdatering kring vad vi gör tillsammans i Equmeniakyrkan. Dagen fylls av seminarier och rådslag och avslutas med en gudstjänst där Jenny Dobers installeras som regional kyrkoledare.

Information och anmälan hittar du här.

Program för dagen

9:30-10:00 Mackfika och kaffe

10:00-10:30 Inledning med sång och bön. Stefan Albinsson och Norrmalmskyrkans musiker. Tal av Jenny Dobers, regional kyrkoledare

10:45-12:00 + 13:30-14:45 Regionala förtroenderådet möts. Övriga väljer två seminarier (vilka som finns att välja på ser du längst ner på denna sida)

12.00 lunch

13:30 Samma spår som ovan.

15:00 Fika

15:30 Gemensam storsamling. Hur är vi kyrka tillsammans i storstadsregionen Stockholm?

Utmaningar från seminariegrupperna. Jenny Dobers och Lasse Svensson.

17:00 Gudstjänst ”Följ med och se”
Gudstjänstledning Stefan Albinsson, Lasse Svensson.
Predikan: Jenny Dobers
Musiker från Norrmalmskyrkan
Installation av Regional Kyrkoledare, Förbönsakt för Regionalt anställda

Dagens seminarier

Mission fram och tillbaka – om Equmeniakyrkans missionssamarbete i världen
Hur gör vi de internationella frågorna levande i församlingen? Om Kyrkornas Världsråds missionsdokument och delande av goda exempel från våra församlingars missionsengagemang. Ansvarig: Bertil Svensson.

Hur gör vi evangeliet tillgängligt i ett mångkulturellt samhälle?
Lever din församling i en mångkulturell verklighet – eller skulle den vilja göra det? Några församlingar delar sina erfarenheter av hur de mött mångfaldens välsignelser och utmaningar. Ansvarig: Pär Götefelt och Equmeniakyrkans referensgrupp mångfald och religionsmöten.

Hur syns och märks vi bättre tillsammans?
Samtal och erfarenhetsutbyte om namn, hemsidor, församlingsblad, logotyp och grafisk profil, sociala medier och medlemsmagasin. Ansvarig: Görel Byström Janarv.

Förnyelse, utveckling och växt – är det möjligt i vår församling? (endast förmiddag)
Vad  Equmeniakyrkans utvecklingsprogram kan erbjuda lokala församlingar. Utbyte av behov och erfarenheter. Ansvarig: Anders Jonåker, församlingsutvecklare.

Dialog med livet – BroBygge en mötesplats där vår längtan tas på allvar (endast eftermiddag.)
Ansvarig: Noomi Tönnäng, församlingsutveklare