Stor manifestation för Kongo-Kinshasa

Shekeza

Stor manifestation för Kongo-Kinshasa

Visa ditt stöd för krigets offer i Kongo-Kinshasa! Nu på söndag 16 december arrangerar Diakonia, tillsammans med Kvinna till Kvinna, Gemensam Framtid och PMU, en manifestation här i Norrmalmskyrkan. Varmt välkommen till en kväll där allt fokus läggs på Kongo-Kinshasa och att ge människor i landet humanitärt stöd!

Manifestation för Kongo-Kinshasas befolkning

Den senaste månaden har läget i Östra Kongo-Kinshasa, särskilt i staden Goma, varit kritiskt. Rebellgruppen M23 intog staden, människor mördades och drevs på flykt. Samtidigt har omvärldens reaktioner varit små, och få resurser har lagts ner på att stoppa oroligheterna i regionen. Sverige måste agera! Diakonia och de andra arrangörerna av manifestationen ser mycket allvarligt på situationen i Kongo-Kinshasa. Läs mer hos Diakonia

Margot Wallström, Zifa och Asha Ali medverkar

Under manifestationen på söndag medverkar flera olika personer för att upplysa om situationen i Kongo-Kinshasa. Margot Wallström, FN:s före detta särskilda representant i frågor som rör sexuellt våld i konflikt, kommer att tala om landet som hon länge varit speciellt fokuserad på, på grund av det utbredda sexuella våldet i landet.

För musikunderhållning står artisterna Asha Ali och Mikael ”Zifa” Eriksson. Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg och PMU:s direktor Niclas Lindgren kommer att hålla tal och berätta om sina organisationers arbete i landet.

Shekeza

Shekeza är med i Diakonias samarbetsorganisation AFEM. Hon är en
modig eldsjäl som i östra Kongo arbetar med att förhindra
våldtäkter och övergrepp mot kvinnor.
Läs mer om Shekeza och AFEM.
Foto: Joakim Roos, Moment Agency