Barn & familj

Barnmusik

Musik för de allra yngsta med medföljande förälder!

Sång och musik betyder mycket för det lilla barnet och dess utveckling. Att lyssna till musik och sång, mamma och pappas röster, och till och med olika små ljud – det väcker stort intresse hos små barn. Något som är häftigt för oss vuxna att få vara med om!

Sedan starten under sent 80-tal har vår barnmusikverksamhet blivit välkänd i Vasastan. Vi har musikgrupper för barn mellan 0-4 år och deras föräldrar. I samlingen, som är ca 45 min, sjunger vi för och med barnen. Vi sjunger gamla och nya sånger, ofta med rörelser och inslag av lek. Dessutom använder vi rytminstrument och lyssnar på musik.

Barnmusiksamlingen följs av fika och lek, en trevlig stund för både barn och vuxna att lära känna nya vänner. Enkelt fika ingår i terminsavgiften, och det finns tillgång till kök och mikrovågsugn för den som vill ta med riktig mat.

Barnkörer

I Norrmalmskyrkan finns barnkörer anpassade för olika åldersgrupper. Du kan läsa mer om Norrmalmskyrkans barnmusik och körer här.

Gudstjänst

Regelbundet under terminen är söndagsgudstjänsten utformad som en gudstjänst med alla åldrar då vi bjuder in till ”Söndagsklubben” för barn. Då är liturgin och predikan särskilt anpassat för barn. I dessa gudstjänster medverkar ofta någon av barnkörerna.

Fredax

Vissa fredagar kl 18-21 är det Fredax för barn från 10 år och uppåt. En kväll innebär mycket lek. Pingisbordet är framme och vi har ett särskilt tema.

Ledare: Eva Larsen m.fl.

Fredax arrangeras av vår ungdomsförening Norrmalmskyrkans Ungdom (NU). Du kan läsa mer om NU här.

Aktuellt för barn och familj