Barn & familj

Barnmusik

Musik för de allra yngsta med medföljande förälder!

Sång och musik betyder mycket för det lilla barnet och dess utveckling. Att lyssna till musik och sång, mamma och pappas röster, och till och med olika små ljud – det väcker stort intresse hos små barn. Något som är häftigt för oss vuxna att få vara med om!

Sedan starten under sent 80-tal har vår barnmusikverksamhet blivit välkänd i Vasastan. Vi har musikgrupper för barn mellan 0-4 år och deras föräldrar. I samlingen, som är ca 45 min, sjunger vi för och med barnen. Vi sjunger gamla och nya sånger, ofta med rörelser och inslag av lek. Dessutom använder vi rytminstrument och lyssnar på musik.

Barnmusiksamlingen följs av fika och lek, en trevlig stund för både barn och vuxna att lära känna nya vänner. Enkelt fika ingår i terminsavgiften, och det finns tillgång till kök och mikrovågsugn för den som vill ta med riktig mat.

Barnkörer

I Norrmalmskyrkan finns barnkörer anpassade för olika åldersgrupper. Du kan läsa mer om Norrmalmskyrkans barnmusik och körer här.

Gudstjänst

Ett par gånger per termin är söndagsgudstjänsten utformad som en ”gudstjänst med alla åldrar”. Då är liturgin och predikan särskilt anpassat för barn. I dessa gudstjänster medverkar ofta någon av barnkörerna.

Fredax

Klockan 18.00–21.00 ungefär varannan fredag under höst- och vårterminerna är det ”Fredax” för barn/ungdomar från 10 år uppåt. En kväll på Fredax innebär mycket lek, pingisbordet är framme och varje kväll bjuder på ett särskilt tema. Kvällarna avslutas med fika och andakt. Kostnad: 20:-/gång för fikat. Hör av dig till eva@norrmalmskyrkan.se för mer info och datum.

Fredax arrangeras av vår ungdomsförening Norrmalmskyrkans Ungdom (NU). Du kan läsa mer om NU här.

Aktuellt för barn och familj